| EVENTS

Amb l’objectiu de fomentar la lectura i la creació literària, des de l’any 2007, l ‘Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Salt convoca els Premis Literaris Setè Cel de Salt, que premien obra ja publicada i escrita en català i són els lectors que escullen les novel•les que opten al premi mitjançant una votació. Les més votades passen aleshores per la deliberació d’un jurat, presidit per l’escriptor Vicenç Villatoro, que serà qui finalment atorga el premi.

Aquests premis es van batejar amb el nom de “Setè Cel ” en homenatge a la llibreria més emblemàtica que ha tingut Salt i que va tancar les seves portes ja fa més de deu anys, després de ser un referent al municipi per la promoció que va fer de la literatura catalana i la difusió de la cultura en general.

La primera obra premiada en els Premis Setè Cel del 2007 va ser una novel•la que, amb el temps, s’ha convertit en un clàssic de les lletres catalanes i traduïda a infinitat d’idiomes. Parlem de Les veus del Pamano, de Jaume Cabré.

Enguany, l’escriptor, editor i professor de filosofia de la Universitat de Girona Oriol Ponsatí Murlà ha estat el guanyador de la novena edició dels premis literaris Setè Cel de Salt amb la novel•la Totes les estacions de França (Ed. Empúries), que ja havia estat guardonada amb el Premi de Novel•la Curta Just Manuel Casero.